Apotheker

Apotheker

T-Safe® 

T-Safe is een hormoonvrij koperspiraaltje en geschikt voor alle vrouwen. Dus zowel voor vrouwen die hun gezin compleet hebben als voor vrouwen die nog geen bevalling hebben meegemaakt.
De bijwerkingen zijn minimaal en de kans op een ongewenste zwangerschap is vrijwel nihil. T-Safe is het enige geregistreerde anticonceptiespiraaltje met een betrouwbaarheid tot 10 jaar.

Klik hier voor de productinformatie.

Doosje met T-Safe koperspiraaltje zonder hormonen

Multi-Safe® short

Sommige vrouwen blijken niet in aanmerking te komen voor de standaard T-Safe koperspiraal, omdat zij bijvoorbeeld een kleine baarmoeder (<6cm) hebben. Voor deze vrouwen is de Multi-Safe short spiraal een goed alternatief.

De Multi-Safe short is een generieke variant van de Multiload Short, die niet meer leverbaar is. De geregistreerde gebruiksduur is 5 jaar.

Klik hier voor de productinformatie.

Multi-Safe short hormoonvrije anticonceptie

Ballerine®

IUB™Ballerine® is een nieuw en innovatief koperspiraaltje met een unieke en soepele 3D bolvorm. De Ballerine heeft een zeer dunne huls en is daardoor makkelijker in te brengen. Bijzonder geschikt voor jonge vrouwen, die nog niet eerder bevallen zijn.
Door de buigzame bolvorm is de Ballerine een mooi alternatief voor vrouwen die minder goed reageren op andere koperspiralen. De gebruiksduur is 5 jaar.

Klik hier voor de productinformatie.

Ballerine

Voorschrijfgegevens

Voorschrijfgegevens spiralen voor professionals op website

Formularia & Media

T-Safe in UA Magazine
T-Safe in NHG Formularium
T-Safe in Formularium Nijmegen
T-Safe in Farmacotherapeutisch Kompas

Wetenschappelijke Publicaties

NHG Standaard

Het NHG adviseert huisartsen ervaring op te doen met één of twee soorten koperspiralen. De huisarts kiest zelf welk spiraal hij plaatst. Het NHG spreekt echter de voorkeur uit voor de T-Safe koperspiraal.

Bekijk hier de NHG Standaard Anticonceptie.

Cochrane (1)

In een Cochrane review wordt de effectiviteit van T-Safe als volgt beschreven: “The TCu 380A was more effective in preventing pregnancy than the MLCu 375 at all time intervals to 10 years.”

Bekijk hier de Cochrane review

Cochrane (2)

"Evidence suggests there is no difference in pregnancy rates among LNG-20 IUS, IUD >250mm2 and Norplant-2 users."

Bekijk hier de Cochrane Review

World Health Organisation

“The low long-term pregnancy rate with the TCu 380A is comparable to that reported in the USA for women who had undergone sterilization. This high level of effectiveness and the 10-year or longer duration of effectiveness make the TCu 380A a valid alternative to female sterilization, without a commitment to a permanent, irreversible method.”

Bekijk hier de WHO publicatie

Infographic 180 miljoen vrouwen een koperspiraaltje
17% van de vrouwen in Nederland kiest voor een spiraaltje