Zwangerschap en vruchtbaarheid

T-Safe is een hormoonvrij anticonceptiemiddel. Het spiraaltje heeft dan ook geen invloed op je cyclus en je kan T-Safe veilig gebruiken als je borstvoeding geeft. Als je je spiraaltje verwijdert, ben je meteen weer vruchtbaar. Hoe lang je het spiraaltje ook gebruikt, het heeft geen invloed op je vruchtbaarheid. Meer weten over het koperspiraaltje, vruchtbaarheid en zwangerschap? We verzamelden de meest gestelde vragen rondom zwangerschap en vruchtbaarheid hier.

Zwanger worden na koperspiraal


Na de plaatsing van een T-Safe koperspiraaltje ben je meteen beschermd tegen zwangerschap. Als je het spiraaltje niet tijdens je menstruatie laat plaatsen en je meer dan 5 dagen geleden onveilig hebt gevreeën, moet je eerst 100% zeker weten dat je niet zwanger kunt zijn. Wil je je spiraaltje verwijderen vanwege een kinderwens? Als je T-Safe koperspiraal laat verwijderen, kan je meteen weer zwanger worden. Je hoeft niet eerst een periode te wachten. Meer weten? In deze blog lees je alles over zwanger worden na een koperspiraal.

Zwanger worden na koperspiraal: waar houd je rekening mee?

T-Safe koperspiraal als morning-aftermethode


Je kunt een koperspiraal ook als morning-aftermethode gebruiken. Het spiraaltje moet dan binnen 5 dagen na onveilig vrijen worden geplaatst. Het koper zorgt ervoor dat een eventueel bevruchte eicel niet kan innestelen. Meer informatie over noodanticonceptie lees je in deze blog of op morning-after.nl.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je nog meer veelgestelde vragen over zwangerschap en vruchtbaarheid. Staat je vraag er niet bij? Kijk eens naar de pagina met algemene informatie over koperspiralen, de pagina met informatie over bijwerkingen en klachten, meer informatie over na het plaatsen en de pagina over kosten. Niet gevonden wat je zocht? Neem contact met ons op.

FAQ

Met een koperspiraal behoud je je natuurlijke cyclus. Je hebt dus ook een ovulatie.

Ja, je kan T-Safe veilig gebruiken als je borstvoeding geeft. Het koperspiraal bevat geen hormonen, daardoor heeft het geen invloed op de hoeveelheid en kwaliteit van je borstvoeding. Het spiraaltje kan op zijn vroegst 6 weken na de bevalling geplaatst worden. Meestal wordt een spiraaltje na 10 –12 weken geplaatst.

Het T-Safe koperspiraal is een zeer betrouwbare vorm van anticonceptie, het is meer dan 99% betrouwbaar én je hoeft niet elke dag aan anticonceptie te denken. T-Safe is het meest gebruikte koperspiraal in Nederland en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Nee, het koperspiraal heeft geen invloed op de toekomstige vruchtbaarheid van vrouwen. Na verwijdering van het spiraaltje kun je meteen weer zwanger worden.

Een koperspiraal is een zeer betrouwbare vorm van anticonceptie. Helaas is geen enkele methode 100% effectief tegen zwangerschap. Mocht je toch zwanger raken met een koperspiraal, dan kan je dat aan verschillende dingen merken. Het belangrijkste kenmerk is een uitblijvende menstruatie. Daarnaast kunnen je borsten groter en gevoeliger worden en kan je je misselijk en moe voelen. Twijfel je of je zwanger bent? Doe dan een zwangerschapstest, deze kan je halen bij de drogist. Neem zo snel mogelijk contact op met je zorgverlener als je zwanger blijkt te zijn.